Yksikään satulassa vietetty tunti tai hetki ei ole hukkaan heitettyä elämää.

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Anna Kärkkäisen valmennuskurssi



Tervehdys! ja suuret pahoittelut pitkästä tauosta!

6-9 päivä tätä kuuta oli siis oikein reeni viikko, kun tosiaan maanantaista lähtien ratsastimme kaksi kertaa päivässä Anna Kärkkäisen silmien alla.
Nyt siis lyhyt kertomus siitä..
Sunnuntaina oli illalla pieni meetig Aulangolla, jonne hevosemme ja osa leiriläisistä majoittuivat, myös itse valmennus tapahtui aulangon maisemissa. Puhuimme myös muutaminsta käytännön asioista.
Maanantaina meillä oli aamusta ihan perus sileetä, ja puheen aiheiksi nousi etenkin se, että hevosten on liikuttava rehellisessä peräänannossa ja jalan edessä, sekä imettävä itse kuolaimeen ja tuntumaan. Iltapäivällä oli vuorossa kavaletti tunti, johon sisältyi paljon tekemistä puomeilla ja kavaleteilla kääntäen ja vääntäen. Poni oli pikkusen innoissaan kuin ei ollut tehnyt edes kavaletteja sitten messilän kisojen.
Tiistaina oli ensin estetä, jumppaa ja kääntämistä ulkoavuilla sekä vaihtoja. Poni oli hyvä, vaikkakin tuli taas muutama isompi loikka ja yksi kielto niistä johtuen. Illalla meillä oli koulua sateessa, ja siitä ei tullut yhtään mitään! Poni oli niin jarru päällä ettei ratsastuksesta voitu juuri enään puhua, vaan pikemminkin hevosen eteenpäin potkimisesta..huoh.. päätimme että keskiviikkona menisin Taikulla vaan esteitä, ja jollain ratsastuskoulun hevosella koulua.
Keskiviikkona hyppäsimmme aamusta rataharjoitusta, joka meni todella hienosti! Eikä siitä siksi sen enempää. Ja iltapäivällä menin koulutunnin ratsastus kouluhevosella.
Torstaina meillä oli aamulla kurssikisat, joita ennen kävimme Annan kanssa läpi esim. kisoihin verkkaamista ja muuta kisatilanteeseen liittyvää asiaa.
Teimme suunilleen omatoimisen verkan ja hyppäsimme sen jälkeen kisaradan. Rata sujui muuten mainiosti, mutta yksi kielto tuli, mutta ei onneksi jäänyt loppurataa piinaamaan.
Iltapäivästä kävimme vielä hevosia uittamassa, ja sitten olikin loppupalverin aika.

Palautetta itsestäni: Minulla on suht hyvä perusratsastus taito, ja minulla on kuulemma kiva tyyli ratsataa erillaisillakin hevosilla, mutta vaaditaan hieman lisää ''tehoja'' työhön.

Ponin palautetta: koulussa pitää tosiaan saada vielä rehellisemmin peräänantoon,, näyttävä poni. Hypätessä hyvä tekniikka mutta todella varovainen jaloistaan ja on ratsastettava joka hetki. Hieno poni :)

Yhteen veto: tykkäsin kurssista! Annan ohjeet ja vinkin olivat yksinkertaisi ja ymmärrettäviä mutta todella hyviä. Sanoi asiansa mutta myös kehui jos oli aihetta. Ryhmät oli myös hyvät ja hyvin jaetut. Majoitushevosten hoito ja huolehtiminen sujui oikeasti hienosti. Ennenkaikkea kurssi porukka oli mahtava, ja kiitos siitä kuuluu kaikille!

T:O

Ei kommentteja: